Mainos
Mainos

"Kiinasta 70 000 dollarilla USA:han"

Ihmissalakuljetus ja laittoman maahantulon järjestäminen ovat tätä nykyä kova bisnes Kiinan alamaailmassa. MTV3:n Pekingin kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että maassa toimii useita rikollisjärjestöjä, jotka käärivät valtavia rahasummia ihmiskaupasta.

- Näitä järjestäytyneitä rikollisryhmiä kutsutaan nimellä "Snakeheads" eli "käärmepäät". Alamaailman kolme suurinta tulolähdettä ovat huumeet, aseet ja ihmissalakuljetus, kertoo Saraste.

Ulkomaille laittomasti haluava kiinalainen joutuu pulittamaan rikollisjärjestöille omaisuuden. Sarasteen mukaan arviot summista vaihtelevat, mutta joidenkin tietojen mukaan 70 000 dollarilla mahdollistuu pääsy esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Maa onkin monen Kiinasta pyrkivän ykköskohde.

- On puhuttu, että tätä nykyä kiinalaiset ovat meksikolaisten jälkeen toiseksi suurin Yhdysvaltoihin pyrkivä laittomien rajanylittäjien ryhmä, sanoo Saraste.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme