Mainos
Mainos

Kiipeilijätähti putosi kuolemaansa yli kahden kilometrin korkeudesta

Yksi Yhdysvaltain tunnetuimmista kiipeilijöistä ja basehyppääjistä, Dean Potter, on kuollut Yosemiten kansallispuistossa. Tapauksesta uutisoi mm. BBC.

Potter ja hyppääjäkollega Graham Hunt testasivat siipipukua ja hyppäsivät ilmaan yli kahden kilometrin korkeudesta. Kaksikon laskuvarjoihin oli tullut ilmeisesti vikaa, sillä ne eivät olleet avautuneet.

– Tämä oli kauhea onnettomuus, Yosemiten puistovartija Scott Gediman kertoi uutistoimisto AP:lle.

Siipipuku auttaa hyppääjiä "liukumaan" ilmassa pidempään. Kyseisen tempun yrittäminen on kiellettyä, mutta hyppääjät onnistuvat usein välttelemään viranomaisten väliintuloa.

Potter, 43, vei extreme-urheilua, kuten kiipeilyä ja basehyppyjä, uudelle tasolle. Hän oli erityisesti tunnettu köysikävelyistään jyrkänteiltä toiselle - vain laskuvarjo turvanaan. Yosemitessä hän kiipesi ensimmäisenä kolmen kuuluisan jyrkänteen huipulle yhden päivän aikana. Aiemmin tässä kuussa hän teki nopeusennätyksen puiston kuuluisalle Half Dome -jyrkänteelle kiipeämisessä. Basehyppääminen oli silti hurjinta, mihin hän urallaan ryhtyi.

– Jokaisen hypyn lopputulema on nopan heittoa. Nyt Dean veti valitettavasti lyhimmän tikun, Potterin tuttava, valokuvaaja Corey Rich kertoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme