Mainos
Mainos

Kiireinen Bob Dylan ei ehdi osallistua Nobel-juhlallisuuksiin – lähetti Ruotsin Akatemialle kirjeen

Kirjallisuuden Nobel-palkinnon tänä vuonna saanut Bob Dylan ei aio osallistua Nobel-juhlallisuuksiin, kertoo Ruotsin Akatemia.

Yhdysvaltalainen Bob Dylan lähetti Ruotsin Akatemialle henkilökohtaisen kirjeen, jossa kertoo muiden tehtäviensä estävän läsnäolon Tukholmassa pidettävissä Nobel-juhlallisuuksissa 10. joulukuuta.

Dylan kuitenkin painotti kunnioittavansa suuresti Nobel-palkintoa.

Se, että palkinnon saaja ei voi matkustaa Tukholmaan, on epätavallista, mutta ei ennenkuulumatonta, Akatemia huomauttaa. Eri syistä tilaisuuden ovat jättäneet väliin muun muassa Doris Lessing, Harold Pinter ja Elfriede Jelinek.

Nobel-palkinnon saajalta vaaditaan vain yhtä asiaa, ja se on Nobel-luento, joka on pidettävä puolen vuoden kuluessa Nobel-juhlallisuuksista.

Uutinen 75-vuotiaan yhdysvaltalaisen lauluntekijän, muusikon ja runoilijan Bob Dylanin Nobel-palkinnosta kiiri maailmalle 13. lokakuuta. Palkintoperusteluissa Ruotsin Akatemia sanoi Dylanin luoneen uutta runollista ilmaisua amerikkalaiseen lauluperinteeseen.

Seuraavaksi maailma ihmetteli, miksi Dylan ei kommentoinut asiaa mitenkään reiluun kahteen viikkoon. Vihdoin 29. lokakuuta Dylan soitti Akatemiaan ja sanoi jääneensä palkinnosta sanattomaksi. Lehtihaastattelussa hän sanoi saapuvansa Tukholmaan "jos vain suinkin mahdollista." 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme