Mainos
Mainos

Kiista Assangesta saattaa jatkua jopa vuosia

Britanniassa kiista Wikileaks-vuotosivuston perustajan Julian Assangen kohtalosta jatkuu.

Lontoossa Ecuadorin suurlähetystön edustalla päivysti tänään sekä brittipoliisi että kourallinen aktivisteja. Molemmat olivat paikalla siltä varalta, että Ecuadorin suurlähetystössä kesäkuun puolivälistä asti piileskellyt australialainen poistuisi rakennuksesta.

Britannian poliisi on valmistautunut pidättämään Assangen heti, jos hän poistuu lähetystöstä. Aktivistit vannoivat perjantaina puolustavansa Assangea pidätysyritykseltä.

Britannia aikoo luovuttaa Assangen Ruotsiin, jossa häntä halutaan kuulla seksuaalirikosepäilyistä. Ecuador myönsi Assangelle turvapaikan torstaina. Ecuadorin mukaan Assange saattaa olla vaarassa joutua luovutetuksi Yhdysvaltoihin, jossa häntä saattaa odottaa jopa kuolemantuomio sivustonsa tietovuotojen takia.

Britannia on ilmoittanut, ettei se aio taata Assangelle pääsyä maasta ja on valmistautunut siihen, että kiista voi jatkua jopa vuosia. Ecuador on ilmoittanut haluavansa neuvotella Britannian kanssa asiasta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme