Mainos
Mainos

Kiistellyn homolain vastustajia otettu kiinni Venäjällä – duuma hyväksyi lain

Moskovassa on otettu kiinni homoseksuaalien oikeuksien puolustajia. Joukko homoaktivisteja oli kokoontunut duuman ulkopuolelle vastustamaan kiisteltyä homolakia.

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma hyväksyi tänään kiistellyn lain, joka kieltää homoseksuaalisen propagandan levittämisen alaikäisille.

Löyhästi määritellyn lain mukaan on kiellettyä todeta, että suhteet samaa sukupuolta olevien välillä ovat samanarvoisia kuin miehen ja naisen väliset suhteet. Homomyönteisen propagandan kieltävä laki koskee sekä venäläisiä että ulkomaalaisia henkilöitä ja tiedotusvälineitä.

Arvostelijoiden mukaan löyhästi muotoiltua lakia voidaan käyttää homoseksuaalien sortamiseen. Lain puolustajien mukaan hallituksen pitää suojella perinteisiä arvoja.

Yksityishenkilö voidaan tuomita lain rikkomisesta jopa 100000 ruplan eli yli 2300 euron sakkoihin. Järjestöt ja tiedotusvälineet voivat saada miljoonan ruplan sakot ja ne voidaan sulkea 90 päiväksi.

Laki etenee duumasta vielä senaatin ja presidentti Vladimir Putinin hyväksyttäväksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme