Mainos
Mainos

Kiistelty Charlie Hebdo -satiirilehti iskujen kohteena ennenkin

Charlie Hebdo on kuohuttanut mieliä Ranskassa aiemminkin, mikä tietysti on satiirilehden tehtäväkin. Charlie Hebdo on tunnettu Ranskassa välillä erittäin epäkunnioittavistakin sisällöistä.

Lehti on julkaissut lukuisia kiisteltyjä sisältöjä ja joutunut myös hyökkäysten kohteeksi aiemmin.

Vakavin fyysinen hyökkäys lehteä kohtaan oli vuonna 2011, kun toimitusta kohtaan iskettiin polttopulloilla. Charlie Hebdo oli julkaissut päivää aiemmin "Sharia Hebdoksi"-nimetyn numeron, jonka vastaavaksi päätoimittajaksi oli nimetty Muhammed. 

Lehti julkaisi jo aiemmin vuonna 2006 myös tanskalaisen Jylland Post- lehden Muhammed-pilapiirroksia, jotka herättivät raivoa muslimiyhteisöissä ympäri maailman.

Silloin Ranskan muslimiyhteisöt vetivät Charlie Hebdon oikeuteen rasistisina pidettyjen piirrosten vuoksi. Oikeus kuitenkin vapautti lehden syytöksistä ja piti sananvapautta tärkeämpänä. Lehti ei oikeuskäsittelyn jälkeenkään ole muuttanut linjaansa.

Charlie Hebdon toimitus on tehnyt selväksi, että kohtelee kaikkia uskontoja tasavertaisesti ja käsittelee uskonnollisia aiheita kuten muitakin aiheitaan. Siksi lehdessä on nähty epäkunnioittavia satiirisia kiusoja islamin lisäksi niin kristinuskosta kuin Ranskan sisäpolitiikastakin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme