Mainos
Mainos

Kiistelty muslimisaarnaaja esiintyi sovittelevasti

Kiistelty jamaikalaissyntyinen muslimisaarnaaja Bilal Philips on parhaillaan vierailulla Suomessa.

Philips on puhujavieraana kaksipäiväisessä The Submission to Allah -tapahtumassa Vantaalla.

Jamaikalla syntynyt mutta Kanadassa kasvanut Philips on saapunut maahan internetissä toimivan Suomen islamilaisen akatemian kutsumana.

Aikaisemmin Helsingin Muslimit -yhdistys oli kutsunut Philipsin Suomeen, mutta yhdistys perui kutsun, koska radikaalina pidetyn Philipsin ei uskottu saavan maahantulolupaa.

Saarnaajan äärimmäisinä pidetyt näkemykset ovat herättäneet vastustusta monessa maassa, ja hänellä on maahantulokielto esimerkiksi Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan.

Philips perusti vuonna 2001 Islamic Online Universityn, joka tarjoaa islamin opetusta internetissä. Hänellä on laaja kannattajakunta myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Philips vetää myös omaa tv-ohjelmaa dubailaisella Peace TV -satelliittikanavalla.

Vantaalla pitämässään tiedotustilaisuudessa Philips esiintyi sovinnollisena.

Hän sanoi haluavansa poistaa islamofobiaa kertomalla oikeaoppisesta islamista.

- Pääviestini muslimeille on kaikkialla se, että islamin todelliset opetukset on tunnettava. Nämä opetukset eivät salli terrorismia eivätkä äärimmäisiä tekoja kuten itsemurhapommituksia, Bilal Philips sanoi

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot