Mainos
Mainos

Kiistelty päätös: Japani hankkimassa risteilyohjuksia Norjasta

Japani suunnittelee hankkivansa ilmasta maahan suunnattavia keskimatkan risteilyohjuksia. Ohjuksilla olisi mahdollista iskeä Pohjois-Koreaan. Hankintapäätös aiheuttaa kuitenkin krtitiikkiä, sillä Japanin perustuslaki kieltää maalta hyökkäysaseet.

Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera ilmoitti ohjushankinnasta tänään. Hän ei maininnut Pohjois-Koreaa nimeltä. Onodera sanoi, että uudet ohjukset on tarkoitettu puolustukselliseen käyttöön ja että Japani nojaa jatkossakin Yhdysvaltojen tarjoamaan sotilaalliseen tukeen.

Uusia ohjusjärjestelmiä ollaan tilaamassa kaksi erilaista ja niitä voidaan kuljettaa F-35A ja F-15 -hväittäjillä. Toisen järjestelmän kantama olisi 500 ja toisen 1000 kilometriä.

Ohjushankinta kohtaa luultavasti vastustusta Japanin parlamentissa, sillä Japanin nykyinen perustuslaki kieltää maalta hyökkyssodan ja hyökkäysaseiksi luokiteltavat aseet. Tällä hetkellä Japanin ohjuskalusto on rajoitettu kantamaltaan alle 300 kilometriä saavuttaviin ohjuksiin.

Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet ja maan ydinaseohjelma ovat kuitenkin saaneet monet japanilaiset poliitikot vaatimaan, että maan puolustusvoimat varauisi paremmin torjumaan Pohjois-Korean mahdollista iskua.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme