Mainos
Mainos

Kiitos Obama! Vaipanvaihtopisteet myös miesten vessoihin USA:ssa

Julkkikset, Ashton Kutcher etujoukoissa, on ollut ajamassa tasa-arvoisempaa kohtelua vanhemmille. Yhdysvalloissa on pian mahdollista vaihtaa alle kolme vuotiaan lapsen vaippa myös miesten vessassa.

Yhdysvallat on siirtymässä lastenaskelin kohti vanhemmuuden tasa-arvoa, ainakin vaipanvaihdon suhteen, kirjoittaa Huffington Post.

Presidentti Barack Obama allekirjoitti lain, jonka mukaan jokaisessa liittovaltion julkisen rakennuksen vessatiloissa pitää olla vaipanvaihtoon soveltuva alusta. 

Demokraattiedustaja David Cicilline esitteli lakialoitteen toukokuussa ja sai kongressin täyden tuen.

– Valtion johdon pitää tehdä enemmän, jotta julkisista rakennuksista tulisi perheystävällisiä. Yhdenkään äidin tai isän ei pitäisi olla huolissaan siitä, mistä löytää turvallinen ja puhdas tila vaihtaa lapsen vaippa. Kaikista vähiten tätä pitäisi joutua miettimään julkisissa rakennuksissa, jotka on rahoitettu verovaroin, sanoo Cicilline nettisivuillaan.

Laissa on määritelty vaipan vaihtoon tarvittavia vaatimuksia. Siellä mainitaan, että alustan on sovelluttava alle kolme vuotiaan vaipanvaihtoon. Käyttöön soveltuvan alustan on oltava turvallinen ja hygieeninen. 

Miesten aktiivisuus asiassa osoittaa, että myös isillä on väliä ja vaikutusta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme