Mainos
Mainos

Kiivaita yhttenottoja Kolumbiassa

Ainakin 39 ihmistä on kuollut vasemmistolaisen Farc-sissiliikkeen ja oikeiston puolisotilaallisten joukkojen yhteenotoissa Kolumbian Andeilla. Yhteenotot tapahtuivat Ituangossa noin 250 kilometriä maan pääkaupungista Bogotasta luoteeseen. Suurin osa kuolleista oli taisteluihin osallistuneita Farc- ja Auc-liikkeiden sissejä. Lisäksi joukossa oli ainakin yksi naispuolinen siviili. Iskut olivat verisimmät seitsemään kuukauteen.

Kolumbian sisällissota on kestänyt jo lähes 40 vuotta. Tähän mennessä väkivalta on vaatinut ainakin 130 000 ihmisen hengen. Tämänkertaisessa yhteenotossa surmansa saaneiden määrä voi vielä nousta.

Kolumbian presidentti Andres Pastrana aloitti kaksi vuotta sitten rauhanneuvottelut Farcin kanssa, mutta toistaiseksi tapaamisia on ollut vasta muutamia. Rauhanneuvotteluiden jatkamisesta sovittiin helmikuun alussa kolmen kuukauden tauon jälkeen.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme