Mainos
Mainos

Kiljuselta moitteet Valko-Venäjän presidentinvaaleille

Etyjin erityislähettilään, kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd.) mukaan Valko-Venäjä ei saa kiitoksia siitä, miten sunnuntain presidentinvaalit järjestettiin.

Esimerkiksi ääntenlaskussa ilmeni monenlaisia rikkeitä, kertoo vaalitarkkailijana toiminut Kiljunen STT:lle. Kiljunen on myös pöyristynyt väkivallasta, jolla rauhanomainen mielenosoitus tukahdutettiin Minskissä.

- Valko-Venäjällä on vielä pitkä tie kuljettavana, jos se aikoo täyttää ne kriteerit, jotka demokraattisille vaaleille asetetaan.

Minskin keskusta oli maanantaina rauhoittunut, eikä Kiljunen usko, että protestit jatkuvat. Vallankumoustakaan ei ole näköpiirissä, sillä Valko-Venäjän oppositio on hajanainen ja heikko.

Kiljunen raportoi vaaleista Etyjin puheenjohtajamaalle Kazakstanille. Kiljusen mukaan väkivaltaisuuksien vuoksi on vaikea nähdä, että EU:n ja Valko-Venäjän suhde lähiaikoina tiivistyisi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme