Mainos
Mainos

Kilpailevien palestiinalaisjärjestöjen neuvotteluissa ei sopua

Kilpailevien palestiinalaisjärjestöjen väliset neuvottelut ovat epäonnistuneet, kertoi palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin edustaja. Sekä Fatah että Hamas syyttelivät tilanteesta toisiaan.

Hamas hallitsee Gazaa ja presidentti Abbasin Fatah Länsirantaa. Abbasin edustajan Jasser Abed Rabbon mukaan Fatahin neuvottelijat palaavat nyt Jemenistä Länsirannalle ilman sopimusta. Neuvotteluja on käyty Jemenin välityksellä.

Fatah vaatii, että Hamas luopuu kesäkuussa hallintaansa ottamastaan Gazasta. Tämä kohta sisältyi myös Jemenin sovintoaloitteeseen, jota Hamas ei hyväksynyt. Lisäksi aloitteessa esitetään, että palestiinalaisalueilla järjestetään vaalit.

Fatahin neuvottelijat sanoivat olevansa valmiita palaamaan takaisin neuvottelupöytään, kunhan Hamas hyväksyy Jemenin aloitteen.

Hamasin edustaja sanoi puolestaan olevansa hämmästynyt Fatahin päätöksestä keskeyttää neuvottelut. Hän sanoi, että Fatah on vastuussa epäonnistumisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme