Mainos
Mainos

Kim Jong-un palkittiin valtiomiestaidoista – palkinnon saanut myös Mahatma Gandhi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on voittanut Balilla sijaitsevan Sukarno-keskuksen palkinnon kansainvälisistä valtiomiestaidoistaan.

Asiasta kertoi Independent

Uutisen ilmoitti Indonesian ensimmäisen presidentin tytär Rachmawati Sukarnoputri.

– Annamme palkinnon presidentti Kim Jong-unille, sillä hän on johdonmukaisesti toteuttanut taistelua imperialismia ja neokolonialismia vastaan, hän totesi.

Sukarno-palkinto on perinteisesti annettu tunnutuksena teoista maailmanrauhan ja kehityksen puolesta.

On epäselvää, miten Kim Jong-unin hallinnon nähdään edistäneen maailmanrauhaa. Aiemmin valtionpäämies on kunnostautunut ainakin maan ennestään kireiden välien huonontamiseen ainakin Etelä-Korean, Japanin sekä Yhdysvaltain kanssa.

Pohjois-Korean valtionpäämies ei ole myöskään arastellut teloittaa vastustajikseen tulkitsemiaan maan kansalaisia.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Mahatma Gandhi ja Aung San Suu Kyi. Palkinnon on saanut aikanaan myös Kim Jong-unin isoisä Kim Il-sung, jota palkinnosta ilmoittanut Sukarnoputri kuvaili itsenäisyyden ja rauhan sankariksi.

YK:n tuoreen raportin mukaan noin 10,2 miljoonaa pohjoiskorealaista kärsii tällä hetkellä nälänhädästä diktatuurin kärsiessä pahimmasta kuivuudesta yli sataan vuoteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme