Mainos
Mainos

Kim Jong Unin naisbändi katosi Pekingissä

Pelkästään naisista koostuva ja suoraan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin alainen naisorkesteri peruutti yllättäen keikkansa Pekingissä.

Morangbong-yhtye ja sen kanssa esiintyvä armeijan kuoro oli buukattu Pekingin kansalliseen esittävien taiteiden keskukseen lauantaiksi mutta ketään ei tullutkaan paikalle. Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua antoi käsittämättömän syyn peruttamiselle: kyse oli "viestintäongelmista työntekotasolla".

Tietolähteiden mukaan Pohjois-Korea oli päättänyt peruuttaa shown koska Kiina suhtautui nuivasti Pohjois-Korean viimeviikoiseen vetypommiväitteeseen. Etelä-Korean uutistoimisto lainasi saamaansa nimetöntä lähdettä, joka oli puolestaan kuullut asiasta nimettömältä kiinalaiselta hallintolähteeltä.

Lähteiden mukaan Kiina oli lähettämässä Pjongjangiin Kimiä tapaamaan vain virkamiesdelegaation. Kim olisi toivonut presidenttitason vierailua.

Kiina käytännössä pitää Pohjois-Koreaa pystyssä mutta Kimin oikuttelu ja ydinhankkeet raivostuttavat Kiinaa eikä toistuva sapelinkalistelu Etelä-Korean kanssa paranna asiaa.

Morangbong on oiva esimerkki Pohjois-Korean kulttuurikummajaisista. Tiettävästi parikymmenpäisen bändin kaikki jäsenet ovat Kimin itsensä valitsemia, kun yhtye aloitti 2012 pian Kimin perittyä vallan. Heillä on kaikilla lyhyt tukka jonka sanotaan olevan kuuminta muotia Pjongjangissa. Pekingin konsertin oli määrä olla ensimmäinen esiintyminen ulkomailla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme