Mainos
Mainos

Kim Wallin murhasta epäilty Madsen vaihtoi taktiikkaa: Kieltäytyy puhumasta poliisille – passitettiin mielentilatutkimukseen

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta epäilty tanskalainen keksijä Peter Madsen kieltäytyy nyt puhumasta poliisille. Hänet on lähetetty mielentilatutkimukseen. Asiasta kertoo Expressen.

Madsenin käytös on muuttunut sen jälkeen, kun Tanskan poliisi tiedotti viime viikolla löytäneensä merestä Wallin pään ja molemmat jalat. Uusimmat löydöt näyttävät raskauttavilta Madsenia vastaan.

Madsen on toistuvasti kieltänyt syyllistyneensä henkirikokseen. Hän on sanonut, että Wall kuoli sukellusveneen sisällä painavan luukun osuttua hänen päähänsä. Sen jälkeen hän on kertonut haudanneensa päävammoihin kuolleen Wallin mereen.

Merestä löydetyssä päässä ei kuitenkaan ole poliisin mukaan väkivallan merkkejä. Esimerkiksi kallonmurtumia ei ole löytynyt, vaikka niitä olisi pitänyt luukun putoamisessa syntyä.

Mielentilatutkimus aluillaan

Madsen on tähän asti osoittanut haluavansa tehdä yhteistyötä poliisin kanssa tutkinnassa. Hän on tähän saakka vastannut poliisin kysymyksiin ja on antanut varsin yksityiskohtaisia lausuntoja tapahtumista sukellusveneessään. 

Hän on kuitenkin muuttanut kertomustaan useita kertoja. Uusimpien löytöjen jälkeen hän on nyt päättänyt vaieta.

– Siihen hänellä on tietysti oikeus, sanoo tapausta tutkiva erikoissyytäjä Jakob Buch-Jepsen.

Oikeus on päättänyt lähettää Madsenin mielentilatutkimukseen. Tutkimus on Expressenin mukaan alkamaisillaan ja Madsen on jo lähetetty sairaalaan. 

– Kaikki asiaankuuluva aineisto on lähetetty klinikalle ja tutkimuksen pitäisi olla aluillaan, Buch-Jepsen kertoo.

Mielentilatutkimuksen odotetaan kestävän vuoden lopulle asti. Madsen on parhaillaan tutkintavankeudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme