Mainos
Mainos

Kim Young Sam pyysi anteeksi Hanbo-skandaalia

Etelä-Korean presidentti Kim Young Sam pyysi tänään kansakunnalta anteeksi maan korkeimpaan johtoon ulottunutta lainaskandaalia.

-En voi seistä pää pystyssä kansan edessä, kun omat läheiset avustajanikin ovat sekaantuneet tähän...Otan täyden vastuun ja pyydän syvästi anteeksi, Kim sanoi virkaan astumisensa nelivuotispäivän kunniaksi pitämässään televisiopuheessa.

Hanbon teräsyhtiön lainaskandaalin yhteydessä on pidätetty yksi ministeri ja kolme hallituspuolueen kansanedustajaa. Nyt myös presidentin poikaa epäillään sotkeutumisesta korruptioon.

Mikäli poika osoittautuu syylliseksi, Kim lupasi pakottaa hänet kantamaan oikeudellisen vastuun teoistaan ja karkottaa hänet läheltään.

Etelä-Koreassa pidetään presidentinvaalit tämän vuoden joulukuussa. Kim Young Sam on maan ensimmäinen siviilipresidentti 30-vuotisen sotilasvallan jälkeen.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme