Mainos
Mainos

Kirgisian uusi johto lupaa taata Akajevin turvallisuuden

Akajev pakeni Kirgisiasta viime viikolla, kun maassa alkoivat levottomuudet.

Kirgisian turvallisuusasioista vastaavaksi johtajaksi noussut Felix Kulov on luvannut taata maan syrjäytetyn presidentin Askar Akajevin turvallisuuden, jos tämä päättää palata kotimaahansa.

Kulovin mukaan Akajevin asuinpaikka ja liikkuminen voidaan turvata tarpeellisin järjestelyin. Kazakstanin kautta Venäjälle paennut Akajev vihjasi tiistaina voivansa mahdollisesti palata Kirgisiaan, jos maan lakia noudatetaan ja uudet vallanpitäjät takaavat hänen henkilökohtaisen turvallisuutensa.

Kulovin mukaan hän ja Kirgisian vt. presidentiksi noussut Kurmanbek Bakijev suunnittelevat yhdistävänsä voimansa ensi kesäksi suunnitelluissa presidentinvaaleissa. Bakijev on jo aiemmin ilmoittautunut asettuvansa ehdolle vaaleissa.

Presidentiksi näyttää kuitenkin pyrkivän myös useita muita ehdokkaita niin valtaan nousseen opposition kuin syrjäytetyn Akajevinkin tukijoukoista.

Kulovin mukaan aiemmin ilmoitettu presidentinvaalien päivä, 26. kesäkuuta, ei ole välttämättä vielä lopullinen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme