Mainos
Mainos

Kirijenkon asema epävakaa

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kieltäytyi tänään kertomasta, aikooko hän nimittää virkaa tekevän pääministerin Sergei Kirijenkon Venäjän seuraavaksi pääministeriksi.

Kun Jeltsiniltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa, onko Kirijenkosta tulossa pääministeri, Jeltsin vastasi: "Ehkä on, ehkä ei."

Tiedotustilaisuus järjestettiin sen jälkeen, kun Jeltsin oli tavannut Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin ja Ranskan presidentin Jacques Chiracin Borissa Moskovan lähellä.

Kirijenko esittelee huomenna uuden hallitusohjelman. Presidentti Boris Jeltsin saapuu kuulemaan Kirijenkon hallitusohjelman päälinjoista huomenna, kertoo uutistoimisto Interfax. Vielä ei tiedetä, esitteleekö Kirijenko samalla uuden hallituksen kokoonpanon Jeltsinille. Jeltsin erotti lähes koko hallituksensa maanantaina ja antoi Kirijenkolle viikon aikaa tehokkaamman hallituskokoonpanon löytämiseen.

Useat johtavat oppositiopoliitikot, muun muassa duuman puhemies Gennadi Seleznjov ovat kuitenkin viime päivinä antaneet ymmärtää, että Kirijenko saattaa olla liian nuori ja kokematon pääministeriksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme