Mainos
Mainos

Kirjekyyhkykisat nenilleen – 24 000 lintua katosi kesken kilpailun

Belgiassa tuhansia kyyhkysiä katosi viikonloppuna, eikä koskaan palannut kotiin. 27 000 kyyhkystä otti osaa kansainväliseen viestikilpailuun Ranskassa, mutta vain 3000 palasi kotilakkaansa.

Kyyhkysten lentoreitti osui isoon ukkosmyrskyyn ja linnut kadottivat suunnan. Belgialainen kilpakyyhkyskerho Eeklon mukaan vain joka kymmenes kyyhky palasi kotiin Eeklon kunnan alueelle. Kyyhkyset vapautettiin lauantaina Ranskan Chateaurouxissa.

– Huono lento on yhteydessä yleensä huonoon vapautukseen. Kyyhkyset eivät paikallista itseään ja siinä tapauksessa ne lentelevät naapurustossa, koska eivät tiedä mihin ovat menossa. Ehkä linnut luulivat menevänsä oikeaan suuntaan, hyvän sään suuntaan Belgiaan kotilakkaansa, mutta valitettavasti suurin osa kuitenkin eksyi ja lensi Ranskaan ja Saksaan tai ties minne, toteaa kilpakyyhkykerhon jäsen Martin Martens.

Osalla kirjekyyhkysten omistajista kävi parempi tuuri kuin toisilla. Yksi niin sanotusti onnekkaista on Julien Verbiest, jonka seitsemästä kyyhkystä peräti kaksi palasi kotiin. 

Nyt kyyhkysharrastajien mielestä kilpailun järjestäjät tekivät väärän päätöksen kilpailun järjestämisestä. Kyyhkysten vapauttamispäätös tehdään sääennustusten mukaan. 

– Kaksi viikkoa sitten menetin 8 kyyhkystäni. Se tekee vihaiseksi, ei tällaista voi korvata, Verbiest valittaa. 

Martin Martensin mukaan kilpailijat eivät syytä vain kilpailun järjestäjiä, vaan nyt epäillään myös kilpailun kyyhkysmestareiden, jotka antavat vapauttamiskäskyn, joutuneen painostuksen alaiseksi.

– Kyyhkysharrastajat, joiden puolella tuuli on, tietenkin painostavat kyyhkysmestareita, jotta voittaisivat. Tämän jälkeen moni harrastaja miettii varmasti kahdesti ennen painostamista, Martens arvelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme