Mainos
Mainos

Kirkko puolustaa paavin tapaamista hyväksikäytön uhrien kanssa

Australian korkea-arvoisin katolinen pappi kardinaali George Pell puolustaa paavin ja seksuaalisen hyväksikäytön uhrien välistä tapaamista.

Paavi Benedictus XVI on tavannut tänään neljä katolisten pappien seksuaalisen hyväksikäytön uhria tunnin kestäneessä yksityistilaisuudessa.

Tapaamista kritisoineet uskovat kirkon valikoineen tavattavat henkilöt tarkasti, eivätkä he kritiikin mukaan edustaneet kaikkia uhreja. Tapaamiseen osallistuneiden henkilöllisyyttä ei julkistettu.

Useat hyväksikäytöstä kärsineet yrittivät turhaan lähestyä paavia tämän Australian-vierailun aikana

Yksi heistä oli kahden hyväksikäytetyn tyttären isä, jonka lapsista toinen teki itsemurhan ja toinen sai vakavan aivovamman alkoholisoiduttuaan ja törmättyään humalassa autoon.

Benedictus XVI on esittänyt anteeksipyynnön niille, joita katolisen kirkon papisto on käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen. Hyväksikäytön uhrit ovat julistaneet anteeksipyynnön pelkäksi sanahelinäksi.

(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme