Mainos
Mainos

Kirkko vaatii Schröderiltä sosiaalista oikeudenmukaisuutta

Saksan suurin luterilainen kirkko, Saksan evankelinen kirkko (EKD) vaatii liittokansleri Gerhard Schröderin keskustavasemmistolaiselta hallitukselta enemmän sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Kirkkoa johtavan neuvoston puheenjohtaja Manfred Kock syytti tänään hallitusta siitä, ettei se ole pitänyt lupauksiaan työttömyyden vähentämiseksi. Kock vaati EKD:n kirkolliskokouksen avajaispäivänä Leipzigissä sosiaalista oikeudenmukaisuutta hallituksen säästöpolitiikkaan.

Vaikka valtion on säästettävä, eivät säästötoimet eivät saa kohdistua nimenomaan työttömiin ja pienituloisimpiin, hän sanoi. Sosiaalidemokraattinen liittokansleri Schröder oli sitä ennen puhunut kirkolliskokoukselle hallituksensa säästöpolitiikan puolesta ja pitänyt kirkkojen pelkoa sosiaalisen eriarvoisuuden kasvusta aiheettomana.

Hallituksen säästöohjelma ja verouudistus eivät kohdistu yksipuolisesti vain yhteiskunnan vähäosaisimpiin, Schröder sanoi.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme