Mainos
Mainos

Kirurgi: Ampuja käytti tuhoisia erityisammuksia

Utöyan saaren nuorten ampumahaavoja hoitanut kirurgi uskoo, että joukkomurhan tunnustanut mies ampui norjalaisnuoria erityisen tuhoisilla metsästysluodeilla.

Kolmisenkymmentä loukkaantunutta vastaanottaneen Ringeriken sairaalan johtavan kirurgin Colin Poolen mukaan luodit olivat pirstoutuneet pieniksi osiksi vartaloon osuttuaan.

- Yleensä näkyy luodinreikä ja luoti menee läpi tai jää kehon sisään, mutta tässä tapauksessa luodit ovat hajonneet pienemmiksi osiksi kuin olen koskaan nähnyt, Poole kertoi.

Kyseessä ovat ilmeisesti niin sanotut dumdum-luodit, jotka on kehitetty tekemään mahdollisimman suurta tuhoa lihaksistolle. Luodit on kielletty sodassa, mutta Norjassa niitä käytetään metsästyksessä.

Joukkomurhan tunnustanut Anders Behring Breivik kirjoitti manifestissaan ostaneensa 500 eurolla dumdum-luoteja norjalaisesta kaupasta.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme