Mainos
Mainos

Kirurgi jatkanut kokeitaan ihmisen pään siirtämiseksi – "Potilas voi kokea jotakin kuolemaa kamalampaa"

Italialaiskirurgi Sergio Canavero väittää, että hänen kokeilunsa siirtää kuolleen ihmisen pää toiseen ruumiseen on onnistunut.

Canavero kertoo olevansa pian valmiina siirtämään elävän ihmisen pään toiseen kehoon. Asiasta kertoo muun muassa Independent verkkosivuillaan.

Canaveron mukaan onnistunut koe selkärangan, hermojen ja verisuonien liittämiseksi osoittaa, että pään liittäminen toiseen kehoon on mahdollista.

Canavero on tullut kuuluisaksi väitteistään, että hän aikoo siirtää ihmisen pään elävänä toiseen kehoon. Toistaiseksi hän ei ole kuitenkaan antanut käytännön todisteita siitä, että hänen tekniikkansa päänsiirrolle olisi todella osoittautunut toimivaksi.

Lääketieteellisissä piireissä Canaveron väitteitä ja niistä syntynyttä kohua on seurattu kauhulla. Tutkijat ovat varoittaneet, että ensimmäinen päänsiirtopotilas voi joutua kokemaan jotakin paljon kuolemaa kamalampaa. Pään liittäminen eri kehoon saattaa mm. aiheuttaa potilaalle suunnattomia kipuja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme