Mainos
Mainos

Klerides pyrkii uudelleen Kyproksen presidentiksi

Kyproksen kreikkalaisosan presidentti Glafkos Klerides vahvisti tänään, että hän pyrkii uudelleen presidentiksi helmikuun puolivälissä pidettävissä vaaleissa. Aiemmin päivällä ilmoitettiin virallisesti, että vaalipäivä on 16. helmikuuta.

-Historiallinen tehtäväni on vastata haasteeseen. En voi sallia itselleni sellaista ylellisyyttä, että tekisin ratkaisun henkilökohtaiselta pohjalta -- velvollisuuteni on pyrkiä tehtävään uudelleen, Klerides sanoi.

Klerides sanoi kuitenkin pysyvänsä presidentin tehtävässä vain vuoden ja neljä kuukautta, jos hänet valitaan.

Jo eilen Klerides, 83, sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa olevan mahdollista, että hän asettuu ehdokkaaksi. Kleridesin toinen viiisivuotiskausi jaetun Kyproksen presidenttinä on juuri päättymässä. Klerides sanoi Reutersille, että hänen ehdokkaaksi asettumisensa riippuu muun muassa Kyproksen rauhanneuvottelujen edistymisestä.

Kyproksen kreikkalaisen ja turkkilaisen osan johtajien on helmikuun loppuun mennessä määrä päästä sopimukseen rauhanehdotuksesta, jonka YK on esittänyt.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme