Mainos
Mainos

Koalat ja kengurut kuolevat liekkeihin

Australian tuhoisat maastopalot tuhoavat myös maan villieläimistöä. Moni luonnonvarainen koala ja kenguru on jäänyt liekkien saartamaksi.

Villieläinasiantuntijat kertovat palojen hävittäneen eläinten koteja ja asuinalueita. Paloissa on menehtynyt jo yli 170 ihmistä, mutta kuolleiden eläinten määrää ei ehkä ikinä saada selville.

- Haavoittuneita eläimiä ei juuri löydy, koska kuumat palot tappavat eläimiä välittömästi, kertoo Australian Villieläinten suojelujärjestön puheenjohtaja Pat O´Brien uutistoimisto AFP:lle.

O´Brien kertoo, että vain harvoilla Melbournen eläimillä on mahdollisuus selviytyä liekeistä.

- Koalat kuolevat eukalyptuspuihinsa. Normaalisti ne kiipeäisivät korkeammalle pakoon, mutta nyt tuli nielaisee koko puun kerralla, O´Brien kertoo.

Villieläinten suojelijat valmistautuvat nyt yhteen historian suurimmista operaatioista, jotta he pääsisivät turvallisesti paloalueille.

Australiassa riehuvien maastopalojen kuolonuhrimäärä on kaikkien aikojen suurin Australiassa. Tuhkakeskiviikkona tunnetussa palossa vuonna 1983 kuoli 75 ihmistä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme