Mainos
Mainos

Kodeistaan häädettyjä puolustanut aktivisti oikeuteen Kiinassa

Kiinalainen ihmisoikeusaktivisti Ni Yulan joutuu oikeuden eteen Pekingissä elokuun alussa vain muutamia päiviä ennen olympiakisojen alkua. Nin asianajaja kertoo, että Nitä syytetään "viranomaisasioiden hoitamisen estämisestä".

Ni, 47, on tullut tunnetuksi kodeistaan häädettyjen ihmisten puolestapuhujana. Hänet pidätettiin kolme kuukautta sitten. Viranomaiset riistivät Niltä asianajo-oikeuden vuonna 2002.

Tällä vuosikymmenellä Ni on auttanut Pekingissä asunnoistaan häädettyjä ihmisiä. Monet on häädetty, koska heidän asuntojensa paikalle on rakennettu tiloja olympiakisoja varten.

Ni pidätettiin myös viime vuonna. Hän ei pysty kävelemään ilman kainalosauvoja, koska häntä pahoinpideltiin pidätysaikana, sanovat kiinalaiset ihmisoikeusaktivistit.

Nin aviomies on sanonut, että Nin uusimmalla pidätyksellä viranomaiset halusivat varmistaa, ettei tämä aiheuta hankaluuksia ennen kisoja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme