Mainos
Mainos

Koditon pelasti leipurin hengen – leipurilta mullistava vastalahja

Ranskassa itäisessä Dolen kaupungissa paikallinen leipuri aikoo myydä yrityksensä yhdellä eurolla kodittomalle miehelle.

Leipuri Michel Flamant lähes kuoli joulukuussa häkämyrkytykseen omassa leipomossaan, mutta leipomon ulkopuolella istunut koditon Jerome Aucant hälytti apua ja miehen henki säilyi.

Koditon, 37-vuotias Jerome Aucant oli jo pitkään istunut leipomon edessä aamuisin, kun Flamant aloitti päivänsä. Flamantilla oli tapana antaa aamuisin kodittomalle miehelle kahvi ja croissantti. Kun hän menetti tajuntansa leipomossa häkämyrkytyksen seurauksena ulkopuolella ollut Aucant huomasi tämän ja hälytti apua.

62-vuotias Flamant oli sairaalassa 12 päivää.

– Jollei Jerome olisi ollut lähistöllä, olisin kuollut, muistelee nyt Flamant tapausta shortseissaan ja lyhyessä paidassaan. Hän pukeutuu kevyesti uunin kuumuuden takia.

Kotiin palattuaan Flamant tarjosi Aucantille osa-aikatöitä. Pian hän ymmärsi miten hyvin tatuoitu, rastahiuksinen mies sopi hänen leipomoonsa.

– Ja minä olen vaativa työnantaja. Työ pitää tehdä niin kuin minä sanon! valkohiuksinen Flamant toteaa samalla, kun asettelee patonkeja esille.

Eläköityy syyskuussa

Flamant kertoo myös, että rakastaa työnsä opettamista silloin, kun ihmiset ovat hänen mukaan tarpeeksi fiksuja kuunnellakseen hänen ohjeitaan. Aucant hoitaa nyt leipomon kassaa sillä välin, kun hän leipoo. Leipomisen hän aloittaa liikkeensä kellarissa jo yöllä ja leipoo aina keskipäivään asti. hän työskentelee aina kuusi päivää viikosta.

Jo 14-vuotiaasta asti leipomossa työskennellyt Flamant on päättänyt nyt myydä yrityksensä Jerome Aucantille symboliseen yhden euron hintaan. Hänen kolmesta tyttärestään kukaan ei ole innokas jatkamaan perheyritystä ja tyttäret ovat toivoneet hänen myyvän yrityksensä.

– Mikä on tärkeämpää? Raha vai elämä? En välitä rahasta. En ole rikas, mutta en välitä siitä. Haluan olla vapaa ja haluan ottaa rennommin nyt. Lisäksi jo tämä tekee hänet iloiseksi, Flamant sanoo.

Flamant aikoo opettaa Aucantia leipuriksi aina syyskuuhun asti, jonka jälkeen hän aikoo eläköityä.

– Sen jälkeen se on hänestä kiinni, saada yritys pyörimään. Jerome on kova tekemään töitä ja hän ansaitsee tilaisuuden. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme