Mainos
Mainos

Kodittomat kuolemanvaarassa Yhdysvaltojen pakkasissa

Ennätysalhaiset pakkaset ja lumimyrskyt aiheuttavat kodittomille suuria vaikeuksia Yhdysvalloissa. Viranomaisten arvioiden mukaan varsinkin kireä pakkanen saattaa kodittomat jopa hengenvaaraan.

Yhdysvaltoja riepotelleet lumimyrskyt ovat sääennusteiden mukaan siirtyneet etelään ja maan itäosiin. Sääoloja on verrattu jopa Etelämantereen pakkasiin.

Kodittomien suojat ovat tupaten täynnä ja kaupungit ovat ryhtyneet erikoistoimenpiteisiin pelastaakseen pahiten vaarassa olevat.

Atlantassa ja osassa Georgiaa ei ole tarvinnut useinkaan värjötellä pakkasissa, mutta nyt mittari on laskenut parinkymmenen miinusasteen tienoille. Tätäkin kylmempää odotellaan. Viranomaiset ovat avanneet ylimääräisiä suojia kodittomille. Useat suojat ovat varautuneet olemaan auki tavallista pidempään, ja kaupungit ovat järjestäneet ilmaisia kuljetuksia pakkasta pakoon.

Eilen monet koulut ja yritykset pitivät ovensa suljettuina. Kylmyys teki jopa työmatkoista vaarallisia.

Kaikki eivät kuitenkaan valita ilman viilentymistä. Floridassa vihannesten viljelijät ovat tyytyväisiä kylmempään ilmanalaan.

Diane Cordeau Kai-Kai-farmilta Indiantownista sanoo kylmyyden tekevän erityisen hyvää hänen lehtikaalisadolleen.

– Kylmä saa kaalit maistumaan paremmilta, makeammilta. Kaalit kestävät paljonkin kylmyyttä. Eivät liikaa, koska lehdet paleltuvat.

Lumentulon ja pakkasen odotetaan hellittävän Yhdysvalloissa tämän päivän aikana. Asiantuntijoiden mukaan lähes 200 miljoonaa ihmistä on saanut tuntea arktisen ilman vaikutukset ennen kuin se leviää laajemmalle Yhdysvaltoihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme