Mainos
Mainos

Kofi Annan jatkaa YK:n johdossa

YK:n turvallisuusneuvosto suosittaa yksimielisesti nykyisen pääsihteerin Kofi Annanin uudelleenvalintaa. YK:n yleiskokous päättää valinnasta lopullisesti perjantaina.

Afrikan edustaja Kofi Annan valitaan toiselle viisivuotiskaudelle YK:n pääsihteeriksi perjantaina. Käytännössä asia on jo selvä, koska hänellä on takanaan erittäin laaja tuki. Kaikki maaryhmät Aasiaa lukuunottamatta ovat jo ilmaisseet varauksettoman tukensa Annanille. Aasialla ei ole mitään Kofi Annania vastaan, mutta periaatteessa pian alkava uusi pääsihteerin viisivuotiskausi kuuluisi Aasian edustajalle.

Turvallisuusneuvoston päätös ei sido yleiskokouksen käsiä millään tavalla, mutta toisaalta on selvää, ettei neuvosto tee päätöstä, jolla ei ole yleiskokouksen varmaa kannatusta jo etukäteen, kerrotaan Suomen pysyvästä edustustosta YK:ssa New Yorkista.

Kofi Annanin nauttimaa laajaa luottamusta kuvastaa osaltaan sekin, että uudelleenvalintaa on aikaistettu muutamalla kuukaudella. YK:ssa katsottiin, ettei selvää asiaa ole syytä lykätä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme