Mainos
Mainos

Kohu Saudeissa: 60-vuotias nai 8-vuotiaan tytön

Saudi-Arabiassa on noussut laaja julkinen keskustelu lapsiavioliitoista. Pontta keskustelulle on antanut oikeudenkäynti, jossa on käsitelty 60-vuotiaan miehen ja 8-vuotiaan tytön avioliittoa.

Pahasti velkaantunut isä oli naittanut pienen tyttärensä iäkkäälle miehelle, joka puolestaan maksoi isälle tämän kipeästi tarvitsemat myötäjäisrahat. Tyttären äiti oli kuitenkin yrittänyt saada 60-vuotiaan ottamaan avioeron. Mies ei ollut tähän suostunut.

Saudiarabialainen tuomioistuin päätti pitää avioliiton voimassa sillä ehdolla, ettei mies harrasta tytön kanssa seksiä ennen kuin tämä on murrosikäinen, kirjoittaa BBC News. Oikeus myös muistutti, että tyttö voi hakea avioeroa miehestä tullessaan murrosikään.

Saudi-Arabian oikeusministeri Muhammad Issa totesi oikeudenkäynnin jälkeen, että maassa aletaan rajoittaa lapsiavioliittoja. Ihmisoikeusjärjestöt ovat paheksuneet ilmiötä jo vuosikausia. Järjestöjen mukaan perheen isien järjestämissä avioliitossa on usein kyse käytännössä lasten myymisestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme