Mainos
Mainos

Kohukirjan väite: Madeleine McCannin sieppaaja vaani perhettä päiväkausia

Portugalissa 2007 kadonneen Madeleine McCannin sieppaaja seurasi tyttöä useiden päivien ajan, väittää tuore kirja. Teoksen mukaan mies esitti orpokodin vapaaehtoistyöntekijää.

Britanniassa ja Yhdysvalloissa kohua herättänyt uusi kirja, Looking for Madeleine (Madeleinea etsimässä), on varma, että Madeleine joutui maailmanlaajuisen pedofiiliringin uhriksi.

Kirjailijapari Anthony Summers ja Robynn Swann paljastivat myös, että sieppaajat olivat aktiivisesti etsineet uusia uhreja Praia da Luzin lomakohteessa, josta Madeleine katosi.

Kirjan mukaan alueella asunut brittinainen avasi ovensa orpokodin työntekijää esittäneelle miehelle vain kuukausia ennen Madelinen katoamista. Nainen oli kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka mies tuijotti hypnoottisena perheen 3-vuotiasta tyttöä.

– Hän näki saman miehen myöhemmin talonsa ulkopuolella. Seuraavana päivänä nainen meni käymään talon yläkerrassa ja tytär leikki alakerrassa. Kun nainen muutaman minuutin kuluttua palasi, kyseinen mies oli asunnossa sisällä, mutta ehti paeta, Robynn Swann kuvaili Sky Newsille.

Scotland Yard on nyt varma, että orpokodin työntekijää esittänyt mies liittyy Madeleine McCannin tapaukseen. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen yksityiskohtia miehen henkilöllisyydestä.

Tiedossa on kuitenkin se, että alueella ei ole orpokotia, eikä mies ole paikallinen.

Sieppaaja tutki pakoreitit etukäteen?

Swann ja Summers kävivät kirjaa varten läpi sekä Portugalin poliisin että tällä hetkellä tapausta tutkivan Scotland Yardin materiaalit.

Niistä kävi ilmi, että sieppaajan uskotaan vaanineen Madeleinea sekä tämän vanhempia, Kate ja Gerry McCannia, useiden päivien ajan.

– Silminnäkijät kuvailivat poliisille, kuinka tuntomerkkeihin sopiva mies tuijotti perheen loma-asunnon ovea päiväkausia. Mies nähtiin myös testaamassa asunnon ja uima-altaan välistä porttia. He kertoivat hänen pälyillen tutkineen, nariseeko se, Swann kertoo.

Useat silminnäkijähavainnoista jätettiin kuitenkin Madeleinen katoamisen jälkeisessä kaaoksessa tutkimatta. Moni lausunnoista on tullut esiin vasta nyt, yli seitsemän vuotta tytön katoamisen jälkeen.

Kirjailijoille tappouhkauksia

Kirja valottaa myös Madeleinen vanhempien osuutta asiaan.

Parilla ei teoksen mukaan ollut mitään tekemistä itse sieppauksen kanssa, mutta Kate ja Gerry McCannin tietämättömyys on saattanut koitua Madeleinen kohtaloksi.

Vaikka alue tunnettiin jo tuolloin pedofiilien suosimana kohteena, perhe ei ymmärtänyt ottaa asiaa tarpeeksi vakavasti. 

– Jos esimerkiksi hotellissa olisi ollut varoituslappuja, olisivatko McCannit olisi jättäneet terassin ovia auki iltana, jolloin he menivät illalliselle hotellin ravintolaa? Päinvastoin, he olisivat mitä todennäköisimmin lukinneet joka ikisen oven ja portin, Summers toteaa.

Summersin ja Swannin synninpäästö vanhemmille aiheutti tuoreeltaan kohua esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa moni syyttää Madeleinen katoamisesta yhä vanhempia.

Pulitzer-ehdokkaanakin olleet, kuuluisat elämäkertakirjailijat kertoivat viime viikolla saaneensa jopa tappouhkauksia. Paria vastaan kampanjoidaan näkyvästi muun muassa sosiaalisessa mediassa. 

Madeleine McCann katosi Portugalin Praia da Luzin lomakohteessa 3. toukokuuta 2007, vain muutama päivä ennen 4-vuotissyntymäpäiväänsä. Katoamista tutkii tällä hetkellä Scotland Yard, jolla on viimeisimpien tietojen mukaan yhteensä neljä epäiltyä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme