Mainos
Mainos

Kohuraportti Ranskan vankilaoloista julki

Pariisin oikeuspalatsin kellarissa sijaitsevaa turvapaikanhakijoiden pidätyskeskusta raportin laatija pitää "räikeänä ihmisoikeuksien loukkauksena".

Olot Ranskan vankiloissa ovat niin kurjat, että joukko elinkautisvankeja on ehdottanut kuolemanrangaistuksen ottamista jälleen käyttöön. Vankien vetoomus saa tukea tänään julkistettavasta raportista Ranskan vankilaoloista.

Selonteon on laatinut Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari Alvaro Gil-Robles. Etukäteistietojen mukaan Gil-Robles on "kauhuissaan" oloista Ranskan vankiloissa.

Pariisin oikeuspalatsin kellarissa sijaitsevaa turvapaikanhakijoiden pidätyskeskusta Gil-Robles pitää "räikeänä ihmisoikeuksien loukkauksena". Marseillen pidätyskeskuksen kaltaista kammottavaa paikkaa hän ei ole nähnyt muualla kuin mahdollisesti Moldovassa, kirjoittaa Le Parisien -lehti.

Ranskaa ravisuttaa parhaillaan kohu poliiseista, joiden epäillään kiduttaneen vuoden 1990 pommi-iskuista epäiltyjä. Sisäministeri Nicolas Sarkozy on määrännyt selvityksen asiasta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme