Mainos
Mainos

Kohuttu eläkelaki läpi Kreikassa

Kreikan parlamentti on hyväksynyt kiistellyn eläkereformin.

Eläkeuudistus tarjoaa porkkanoita pidempään työssä jatkaville ja poistaa monia erityiseläkkeitä. Se koskee etenkin työssäkäyviä äitejä, jotka ovat voineet jäädä eläkkeelle aiemmin ja joissain tapauksissa täysin eläke-etuuksin.

Miljoonat kreikkalaiset vastustivat reformia keskiviikkona vuorokauden mittaisella lakolla, joka lamautti joukkoliikenteen ja sulki pankkeja, kouluja ja ministeriöitä.

"Petosta"

Äänestyksessä hallituksen esitystä puolsi 151 ja vastusti 13 edustajaa. Kreikan parlamentissa on yhteensä 300 edustajaa.

Uudistuksen takana olivat hallituspuolueen konservatiivit ja yksi sitoutumaton edustaja, vasemmiston edustajat puolestaan vastustivat esitystä. Muut puolueet jättivät äänestämättä.

Ammattiyhdistysten mukaan syyskuussa työnsä aloittanut hallitus on syönyt sanansa, sillä se lupasi aiemmin, ettei eläkkeisiin puututa. Kriitikoiden mukaan reformi poistaa etuudet, mutta ei paranna eläkejärjestelmää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme