Mainos
Mainos

Kohuttu neitsyysoikeudenkäynti alkoi Ranskassa

Ranskalaisessa vetoomustuomioistuimessa on alkanut kohua herättänyt oikeudenkäynti siitä, onko neitsyydestä valehteleminen peruste avioliiton mitätöimiselle.

Muslimipariskunnan aviomies vei tapauksen oikeuteen jo keväällä, jolloin tuomioistuin päätyi mitätöimään vajaat kaksi vuotta kestäneen avioliiton.

Oikeus perusteli päätöstään sillä, että vaimo oli rikkonut pariskunnan välistä luottamusta. Samalla todettiin, että vaimon neitsyys oli ollut miehelle ratkaiseva tekijä avioliitosta päätettäessä.

Tuomiosta nousi Ranskassa kuitenkin niin suuri kohu, että maan oikeusministerin oli määrättävä tapaus uuteen käsittelyyn. Mitätöintiä hakevat nyt molemmat puolisot.

Syyttäjä vaatii mitätöinnille muuta perustelua kuin vain valhetta neitsyydestä. Mikäli mitätöintiä ei anneta, on parin haettava avioeroa normaalisti. Tuomioistuimen päätöstä odotetaan marraskuun puolessavälissä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme