Mainos
Mainos

Kohuvideon vastaanottokeskus tyhjennetään Italiassa

Italiassa on ryhdytty tyhjentämään kovaa arvostelua saanutta Lampedusan saaren vastaanottokeskusta. Pakolaiset siirretään muihin vastaanottokeskuksiin manner-Italiassa.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on tuominnut pakolaisten olot Lampedusalla ja vaatinut Italian hallitusta puuttumaan tilanteeseen välittömästi.

Vastaanottokeskus nousi otsikoihin jälleen viikko sitten, kun Italian televisio näytti keskuksessa kuvatun videon, jolla pakolaiset pakotettiin riisuuntumaan pihalla ja työntekijät suihkuttivat heitä syöpäläisten varalta. Lampedusan pormestarin mukaan video toi mieleen keskitysleirit.

Videon julkitulon jälkeen useissa vastaanottokeskuksissa on osoitettu mieltä ja mellakoitu. Roomassa yhdeksän pakolaista ompeli viikonloppuna huulensa yhteen protestoidakseen elinolojaan. Lisäksi nelisenkymmentä ihmistä on edelleen nälkälakossa samassa vastaanottokeskuksessa.

Italian sisäministeriö arvioi, että Italiaan on saapunut tänä vuonna laittomasti jo 42 000 ihmistä. Määrä on kolminkertainen viime vuoteen verrattuna. Pakolaisvirtoja on kasvattanut muun muassa Syyrian sota. .  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme