Mainos
Mainos

Koirankakkaa löytyi makkaratehtaalta Ruotsissa

Ruotsin Malmössä lihajalostetehdas on suljettu hygieniaskandaalin takia. Elintarvikeviraston mukaan muun muassa makkaraa valmistavan tehtaan tiloista on löytynyt koirankakkaa, tuhatjalkaisia ja hometta.

Toiminimillä Elisendahls chark sekä Markos chark toimiva yritys on menettänyt toimilupansa. Elintarvikeviraston mukaan puutteet hygieniassa ovat huomattavia.

- Työtoverini näki makkarankuorille tarkoitetuissa varastotiloissa koirankakkaa. Se tarkoittaa sitä, että elintarvikkeiden varastotiloissa pidetään koiria, sanoo Elintarvikeviraston eläinlääkäritarkastaja Wolfgang Heger Sydsvenska Dagbladetille.

Tehdas on saanut varoituksia hygienian laiminlyömisestä aikaisemminkin. Tehtaan omistajan mukaan hän on hoitanut hygienia-asiat vaaditulle tasolle.

Viranomaisten mukaan suurin osa tehtaan lihatuotteista lämpökäsitellään, joilloin mahdolliset bakteerit kuolevat. Korkeita bakteeripitoisuuksia sisältävästä lihasta voi saada vatsataudin.

(MTV3-Aftonbladet)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme