Mainos
Mainos

Koirat paljastivat uhanalaiset tuliaiset

Frankfurtin lentokentällä järjestetty kokeiluluontoinen ratsia uhanalaisista lajeista valmistettujen tuotteiden löytämiseksi on ylittänyt kaikki odotukset. Järjestäjien mielestä tempauksen tulisi laajentua kaikille Euroopan lentokentille.

Saksanpaimenkoira Amy ja labradorinnoutaja Uno löysivät tarkkojen kuonojensa ansiosta matkatavaroista käärmeennahkaisia käsilaukkuja, hain eviä, sarvikuonon sarven, norsunluuta ja jopa karhun pääkallon, luonnonsäätiö WWF kertoo.

- Maailmanlaajuisesti uhanalaisten eläinlajien kauppa on miljardien dollareiden bisnes. Kyseessä on kolmanneksi tuottoisin liiketoimialue huumeiden ja aseiden salakuljetuksen jälkeen, WWF muistuttaa. Sen mukaan lentokentille ja rajoille tulisi kouluttaa koiria juuri uhanalaisten tuotteiden etsimiseen.

Frankfurtin lentokenttä valittiin ratsiapaikaksi siksi, että suuri osa sinne saapuvista lennoista tulee uhanalaisten eläintuotteiden "kriittisiltä" alueilta, kuten Kaakkois-Aasiasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Afrikasta.

WWF aloitti projektinsa vuosi sitten yhdessä TRAFFIC-ympäristöryhmän kanssa.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme