Mainos
Mainos

Koirat pelastaneet satoja ihmisiä Buenos Airesin rannoilla

Argentiinan Buenos Airesissa koirat ovat tuttu näky rantojen hengenopelastajina. Viiden viime vuoden aikana Buenos Airesin Mar del Platan uimarannalla työskennelleet kaksi newfoundlandinkoiraa ovat olleet mukana pelastamassa peräti 300 ihmisen hengen.

Mar del Platan uimaranta on tavallisesti täynnä ihmisiä ja hengenpelastajat joutuvat jatkuvasti tarkkailemaan mahdollisia hätään joutuneita. Hädässä koira vihelletään apuun pillillä. Koirat pystyvät uimaan lujaa vauhtia pelastettavan luokse ja hinaamaan hukkuvan köyden avulla rannalle.

Pelastetun tytön äiti Maria Pia kertoo, että oli uskomatonta nähdä, kuinka koulutetut koirat vetivät hukkumaisillaan olevan tytön voimalla rannalle turvaan.

- Koirat on todella hyvin koulutettu ja niillä on mahtavat voimat pelastustilanteessa. On aivan uskomatonta nähdä, miten ne vetävät ihmisiä rannalle vedestä ilman suuria ongelmia, Maria Pia ylistää.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme