Mainos
Mainos

Koirataistelut yhä suosittuja Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa koiratappeluissa liikkuu miljoonia laittomia dollareita, laittomia aseita ja tuhansia koiria.

Viranomaiset ovat viime aikoina tehostaneet toimiaan koiratappelujen kitkemiseksi. Tuoreimmassa ratsiassa Arizonan osavaltiossa poliisi takavarikoi 150 koiraa, 50 asetta ja pidätti yhdeksän ihmistä. Pidätettyjen joukossa oli kaksi miestä, joiden epäillään olleen mukana koiratappelubisneksessä 1960-luvulta lähtien. Poliisi löysi myös koirien jalostuksessa käytetyn kiinteistön.

Erityisesti pitbullterrierejä jalostetaan taistelijoiksi. Taisteluissa menestyneiden koirien jälkeläiset ovat kysyttyjä. Huonosti menestyneet koirat lopetetaan yleensä armotta. Varastettuja lemmikkikoiria käytetään koirien harjoitusvastustajina.

Amerikkalaisen yleisön mielenkiinto kohdistui koiratataisteluihin sen jälkeen, kun yksi maan suurista jalkapallosankareista, Atlanta Falconsin Michael Vick jäi kiinni koirataistelujen järjestämisestä. Hän sai osuudestaan lähes kahden vuoden vankilatuomion.

Koirataistelut ovat laittomia kaikkialla Yhdysvalloissa. Joissakin osavaltioissa on tekeillä lakiesityksiä, jotka tekisivät myös koiratappelujen katsomisesta rangaistavaa toimintaa. Noin 40 000 ihmisen arvioidaan sekaantuneen Yhdysvalloissa tähän laittomaan liiketoimintaan.

Lue myös jutut:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme