Mainos
Mainos

Koiviston lähellä öljypäästö jokeen

Venäjän viranomaisten mukaan Koiviston alueen öljypäästö ei pääse jokea pitkin Suomenlahteen saakka. Päästön suuruudesta tai siitä, miten öljy päätyi luontoon ei ole tarkkaa tietoa.

Leningradin alueella lähellä Koiviston eli Primorskin öljysatamakaupunkia on tapahtunut öljypäästö.

Öljy oli illalla matkalla vesitse kohti Suomenlahtea pitkin Jermilovka-jokea. Jokeen vuotanut öljy ei kuitenkaan pääse mereen asti, aluehallinnon tiedotuksesta vakuutettiin uutistoimisto Itar-Tassille.

Itar-Tassin mukaan öljyä oli levinnyt 6000 neliömetrin laajuiselle alueelle. Verkkojulkaisu regions.ru kertoi viranomaisten varautuneen estämään öljyn päätymisen Suomenlahteen, ja Jermilovka-joen suulle oli lähetetty öljyntorjuntakalustoa muun muassa Primorskin satamasta.

Päästön suuruudesta ei ollut tarkkaa kuvaa. Poliisi tutkii, miten öljy päätyi luontoon.

Aluehallinnossa epäiltiin, että kyse oli maastoon valutetusta lämmitysöljystä, joka saattaisi olla peräisin alueelle sijoitetuista asevoimien yksiköistä. Regions.ru-sivuston mukaan Transneft -yhtiö on varmistanut, että kyse ei ollut vuodosta yhtiön öljyputkessa.

Suomen ympäristökeskuksen öljyntorjuntapäivystykseen ei ollut ilmoitettu tapauksesta.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme