Mainos
Mainos

Koizumin puolue selvässä johdossa Japanin vaalien aattona

Pääministeri Junichiro Koizumi julisti ennenaikaiset parlamenttivaalit, kun hänen ajamansa uudistus postilaitoksen yksityistämiseksi kaatui parlamentissa.

Mielipidekyselyt lupaavat pääministeri Junichiro Koizumille selvää voittoa Japanin huomisissa parlamenttivaaleissa. Koizumin johtama liberaalidemokraattinen puolue LDP ja sen hallituskumppani Komeito saavat kyselyjen mukaan enemmistön parlamentin alahuoneeseen.

Koizumi julisti ennenaikaiset parlamenttivaalit sen jälkeen, kun osa hänen oman LDP-puolueensa kansanedustajista oli vastustanut hänen ajamaansa postilaitoksen yksityistämistä. LDP ei hyväksynyt vaaleissa ehdokaslistoilleen niitä kansanedustajia, jotka vastustivat yksityistämislakia. Suurin oppositioryhmittymä, demokraattinen puolue, ei ole kuitenkaan kyselyjen mukaan pystynyt käyttämään hyväkseen LDP:n hajaannusta postilaitoskiistassa.

Koizumi on sanonut esittävänsä parlamentille uudelleen postin yksityistämislain, jos hän voittaa vaalit.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme