Mainos
Mainos

KOK: Ei hiljaista hetkeä vuoden 1972 israelilaisuhreille

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ei aio pitää Lontoon kisojen avajaisissa minuutin hiljaista hetkeä vuoden 1972 Münchenin olympialaisten verilöylyssä kuolleiden israelilaisurheilijoiden muistoksi.

Viime päivinä useat poliitikot ympäri maailmaa Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa myöten ovat antaneet tukensa Israelin olympiakomitean vaatimukselle, mutta KOK ei taivu.

-Mielestämme avajaisseremonian ilmapiiri ei sovi niin traagisten tapahtumien muisteluun, KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge sanoi lauantaina.

Aiempien kisojen tapaan KOK aikoo osallistua Israelin olympiakomitean järjestämään yksityistilaisuuteen, jossa uhreja muistellaan. Roggen mielestä se on paras tapa osoittaa kunnioitusta uhreja kohtaan.

Yksitoista Israelin olympiajoukkueen jäsentä sai surmansa, kun palestiinalaisterroristit hyökkäsivät olympiakylään Münchenissä 1972. Israelilaiset ovat siitä lähtien yrittäneet saada olympialaisten avajaisiin minuutin hiljaisen hetken, ja tänä vuonna vaatimukset ovat voimistuneet tragedian 40-vuotispäivän myötä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme