Mainos
Mainos

Kokeneen toimittajan kuolemasta uutta tietoa – riisti henkensä lentokentän vessassa

Pelottomaksikin kuvailtu brittitoimittaja hirtti itsensä lentokentän vessassa hetken mielijohteesta myöhästyttyään lennolta, kertoo brittilehti Independent Suttonin siskon kertomaan viitaten.

Kokenut sotareportteri Jacqueline Sutton, 50, löydettiin hirttäytyneenä Atatürkin lentoaseman vessasta Istanbulista, Turkista sen jälkeen, kun nainen oli myöhästynyt jatkolennoltaan Irakiin viime lokakuussa.

Sutton oli lentänyt Istanbuliin Heathrowin lentokentältä Lontoosta tarkoituksenaan matkustaa Arbilin kaupunkiin, Irakiin.

Sutton työskenteli Britannian yleisradioyhtiö BBC:n tuottajana ja voittoa tavoittelemattoman Institute for War and Peace Reporting -hyväntekeväisyysjärjestön Irakin asioiden päällikkönä.

Konkaritoimittaja oli myöhästynyt lennoltaan nautittuaan lentoaseman ravintolassa kaksi annosta olutta. Ravintolan henkilökunnan mukaan Sutton oli kertonut olleensa varaton ja näyttänyt olevansa poissa tolaltaan ennen kuin nainen oli siirtynyt lentoaseman wc-tiloihin.

"Hän alkoi itkeä"

Aiemmin Suttonin ystävät suhtautuivat tietoon naisen itsemurhasta epäillen. Kuolinsyytutkinta kuitenkin todisti, että nainen oli päättänyt elämänsä omasta tahdostaan. 

Lentoaseman ravintolasta wc-tiloihin poistunut nainen oli käyttäytynyt ravintolan henkilökunnan mukaan erikoisesti ennen kuin hänet löydettiin kuolleena.

– Hän kertoi henkilökunnalle, ettei hänellä ollut rahaa maksaa toista (olutta) ja alkoi itkeä. He kertoivat hänelle, että mitään ei ole tehtävissä, kuolinsyytutkija Andrew Walker kertoi.

Walkerin mukaan wc:ssä oli käynyt yhteensä seitsemän naista ennen kuin kaksi venäläistä matkustajaa huomasivat Suttonin ruumiin ja hälyttivät paikalle lentoaseman henkilökuntaa.

Hetken mielijohde

Suttonin sisko arvioi, että naisen itsemurha oli hetken mielijohde.

– En usko että hän olisi suunnitellut sitä etukäteen. En usko, että hänellä oli aiemmin aikeissa päättää elämänsä, Jenny Sutton kertoi.

– Hän oli äärimmäisessä stressissä, paniikissa ja teki päätöksen hetken mielijohteesta. Se oli kuitenkin hänen oma päätöksensä.

Siskon mukaan Suttonin päätökseen saattoi vaikuttaa myös naisen rankka työ sota-alueilla.

– Hän työskenteli kurdijournalistin kanssa ja keräsi tarinoita irakilaisilta, kurdilaisilta kristityiltä, sunneilta, shiioilta, muslimeilta, juutalaisilta.

– Uskon, että Lähi-Idän ihmisten kärsimys, jota siskoni todisti, oli yksi sille, miksi synkkyys valtasi hänet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme