Mainos
Mainos

MTV Uutiset Sydneyssä: Kukkameri valtaa surevan kaupungin

Sydneyssä surraan järkyttyneinä panttivankitilanteen uhreja. Ydinkeskustan aukio, jonka laidalla kahvila sijaitsee, on täyttynyt tuhansista surijoista ja kukkakimpuista. Ihmisiä saapuu paikalle jatkuvana virtana.

Tämä päivä on sydneyläisille kyllä ihan selvästi surun päivä. Tunnelma aukiolla on herkkä ja hiljainen, vaikka paikalla on tuhansia ihmisiä. Jotkut itkevät ja halaavat toisiaan.

Moni puhuu entistä tiukemmasta kansan yhtenäisyydestä ja siitä, että tästä selvitään yhdessä. Kukkameri aukiolla kasvaa koko ajan. Ihmiset tuovat muutakin, kuten viestejä ja valokuvia. Tapahtuman johdosta on pidetty myös muistotilaisuus joka keräsi paljon väkeä.

Välikohtauksessa kuolleita panttivankeja muistellaan sankareina. 34-vuotiaan kahvilan pomon on kerrottu tavoitelleen ampujan asetta ja saaneen siksi surmansa. 38-vuotiaan naisasianajajan taas kerrotaan saaneen surmansa, koska hän suojasi raskaana ollutta ystäväänsä. Nainen oli kolmen lapsen äiti.

Välikohtauksessa sai vammoja kaikkiaan 6 ihmistä, joilla ei ole hengenvaaraa. Joukossa on kaksi raskaana olevaa naista. 39-vuotias miespoliisi haavoittui lievästi luodista kasvoihin.

Iranilaislähtöinen viisikymppinen maallikkosaarnaaja otti eilen aamulla paikallista aikaa kaikkiaan 17 panttivankia Sydneyn ydinkeskustan kahvilassa. Tilanne purkautui vasta aamukahdelta, kun poliisi teki kahvilaan rynnäkön kuultuaan laukauksen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme