Mainos
Mainos

Kokoomuksen EPP pysyy europarlamentin suurimpana

Keskusta-oikeistolainen Euroopan kansanpuolueen ryhmä EPP on tuoreimpien arvioiden mukaan saamassa parlamenttiin 212 paikkaa.

Tämä olisi 26 paikkaa enemmän kuin sosialistiryhmällä. Sosialistit ovat viimeisimmän arvion mukaan saamassa 186 paikkaa.

EPP-ryhmään kuuluu Suomesta kokoomus, sosialistiryhmään SDP.

EPP otti selvästi takapakkia vuoden 2009 vaaleista. Edellisessä parlamentissa ryhmällä oli 274 paikkaa. Demariryhmä menettää 11 paikkaa.

Seuraavaksi eniten paikkoja näyttäisi tulevan liberaaliryhmä Aldelle, joka on saamassa 70 paikkaa. Liberaaliryhmään kuuluvat suomalaisista keskusta ja RKP.

Vihreät olisivat saamassa 55 paikkaa, vasemmisto 43 paikkaa ja konservatiivi- ja reformistipuolue EKR 44 paikkaa. EKR:ssä ei ole suomalaisia, mutta esimerkiksi Britannian konservatiivit kuuluvat siihen.

Euroopan vapaus- ja demokratiaryhmä EFD on saamassa 36 paikkaa. Ryhmässä suomalaisista ovat perussuomalaiset.

Parlamenttiin nousee lisäksi 67 edustajaa, joiden ryhmävalinta ei ole vielä selvillä. Ryhmien ulkopuolisia, käytännössä lähinnä äärioikeistolaisia, on alustavien lukujen mukaan 38.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme