Mainos
Mainos

Kolerauhrien määrä kasvaa Haitissa - naapurimaakin uhattuna

Haitissa koleraan kuolleiden määrä lähentelee jo 1200:aa. Sairaalahoitoa on viime kuusta lähtien tarvinnut yli 19 000 ihmistä.

Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestön mukaan sairastuneille saadaan apua liian hitaasti. Järjestö sanoo, että epidemia leviää huolestuttavaa vauhtia.

Avustustyötä vaikeuttavat pääkaupungissa Port-au-Princessä puhjenneet mellakat YK:ta vastaan. Haitissa leviävien huhujen mukaan kolera tuli saarelle nepalilaisten YK-rauhanturvaajien mukana.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että kolera leviää väistämättä myös Haitin naapurimaahan Dominikaaniseen tasavaltaan.

- Merkkejä ensimmäisistä tautitapauksista on jo - tartuntoja on luultavasti kuitenkin vasta muutamia, sanoo WHO:n edustaja Gregory Hartl.

Dominikaanisessa tasavallassa taudin ei uskota aiheuttavan yhtä suurta tuhoa kuin Haitissa, koska siellä olot ovat kehittyneemmät.

Myös Yhdysvalloissa on vahvistettu yksi koleratartunta ihmisellä, joka oli vieraillut Haitissa. Viranomaisten mukaan koleraepidemian puhkeaminen Yhdysvalloissa on erittäin epätodennäköistä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme