Mainos
Mainos

Kollageeniruoalla kauniiksi?

Kauneussalongeissa on ollut jo pitkään tarjolla kollageenihoitoja, joiden sanotaan elvyttävän väsähtänyttä ihoa.

Mutta entäpä, jos samankaltaisia tuloksia saisi aikaan syömällä kollageenia sisältävää ruokaa?

Lontoolainen, aasialaista ruokaa tarjoava ravintola on tehnyt normaalin ruokalistansa rinnalle toisen, joka kehottaa asiakkaita syömään itsensä kauniiksi. Listalla on valittavana kokonainen kollegeenimenu.

Ravintolan keittiömestari Ian Pengelley kertoo saaneensa ajatuksen Japanissa asuvalta ystävältään. Japanissa kollageenidieetti on ollut suosittu jo vuosia, ja kollageenia sisältäviä elintarvikkeita voi ostaa tavallisista supermarketeista.

- En ollut koskaan kuullutkaan syötävästä kollageenista, ja pidin ajatusta ensin vitsinä. Sitähän pumpataan huuliin, Pengelley kertoo.

Kollageeni on kuitenkin proteiini, jota saadaan luonnossa esimerkiksi pohjakalojen luista.

Keittiömestari myöntää, että kollageenijauho ei maistu kovin hyvältä, mikä tekee sen käytöstä ruoanlaitossa haastavaa. Kuukausien kokeilujen jälkeen hän päätyi suurustamaan sillä keittoja ja tekemään siitä hyytelöä.

- Nuorentaako kollageeniruoka? Olen syönyt sitä, ja katsoessani peiliin näytän mielestäni hyvältä. Ei se ehkä kuitenkaan estä ryppyjä, Pengelley nauraa.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme