Mainos
Mainos

Kolmården käynnisti vilkkaan petokeskustelun

Ruotsissa, kuten Suomessakin, käydään säännöllisin väliajoin keskustelua tietyistä petoeläimistä ja niiden uhasta ihmisille ja kotieläimille. Kolmårdenin traagiset tapahtumat ovat odotetusti voidelleet keskustelua.

Susien vaarallisuudesta on pitänyt suurta ääntä muun muassa Engdahlin pariskunta, joka tunnetaan hyvin Ruotsissa miehen luvattomasta suden taposta.

Vastapuoli on korostanut Kolmårdenin "kesyjen" susien ja luonnossa elävien villisusien eroa. Dagens Nyheterissä esitetyssä analyysissä korostetaan, että villit sudet pelkäävät ihmistä.

- Mutta kun totutamme ne läsnäoloomme, ne voivat tulla pelottomiksi ja samalla todella vaarallisiksi, Karin Bojs arvioi kirjoituksessaan.

Bojs muistuttaa, etteivät sudet ole koiria.

- Koirat ovat seuranneet ihmistä tuhansia vuosia ja koko tämän ajan siirtäneet polvesta toiseen taipumusta olla ihmiselle kiltti. Sudet ovat susia. Ne ovat petoeläimiä, jolla on taipumus saalistaa laumana ja tappaa suurta saalista, Bojs kirjoittaa.

Bojs muistuttaa, että villit sudet ovat viimeksi tappaneet Ruotsissa ihmisen lähes 200 vuotta sitten.

Ranuan eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä on samoilla linjoilla. Myös korostaa ihmiseen tottuneen "kesyn" suden arvaamattomuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme