Mainos
Mainos

Kolmårdenin susien piti olla kesyjä

Kolmårdenin eläintarhan kahdeksan sutta ovat tottuneet ihmisiin pennusta asti, sanoo eläintarhan johto.

Tarhan eläintieteellisen johtajan mukaan sudet ovat kesyjä, ja aitaukseen menevät työntekijåät ovat tottuneet astumaan sinne yksin.

- Täällä olevat sudet on kasvatettu pulloruokinnassa ja ne ovat olleet tekemisissä ihmisten kanssa ja sopeutuneet ihmisiin pennusta asti. Siksi tämä on erittäin kummallista, olemme hyvin hämmentyneitä, sanoo eläintieteellinen johtaja Mats Höggren Ruotsin TV4:n haastattelussa.

Kolmårdenin 30-vuotias eläintenhoitaja kuoli eilen susien joukkohyökkäyksessä saamiinsa vammoihin. Hänellä oli vuosien kokemus työstä susien kanssa.

Kaikki sudet ovat edelleen aitauksessa, jossa onnettomuus tapahtui. Mitä niille tapahtuu, ei ole vielä päätetty.

Ihmiset eivät enää kuitenkaan pääse susien joukkoon - eivät työntekijät eivätkä vieraat. Kolmårdenin kävijöillä on tähän asti ollut mahdollisuus päästä susiaitaukseen.

Viime kuussa susiaitauksessa loukkaantui pieni tyttö.

- Tämä tapaus osoittaa, että sudet ovat vaarallisia. Aiomme muuttaa määräyksiä ja menettelytapoja sen suhteen, miten susien kanssa ollaan. Ainoa johtopäätös on, että meidän täytyy muuttaa kaikki, sanoo Höggren.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme