Mainos
Mainos

Kolmas pora käyttöön kaivosmiesten pelastusoperaatiossa

Loukkuun jääneiden kaivosmiesten pelastusoperaatiossa Chilessä on otettu käyttöön kolmas pora.

Tavallisesti öljynporauslautoilla käytettävä RIC-422-pora on tehokkaampi kuin tähän asti käytössä olleet kaksi poraa.

Uusi pora pystyy louhimaan kalliota 20-30 metriä päivässä, ja sen tekemä aukko on leveämpi kuin aiemmat porauskuilut. Tehoporan louhima aukko on halkaisijaltaan 60 senttimetriä.

Toisella poralla louhittu pelastuskuilu tavoittaa jo loukussa olevat miehet. Viime viikon lopulla puhkaistua kuilua joudutaan kuitenkin leventämään, jotta miehet mahtuisivat siitä läpi. Kuilun seinämiä on myös vahvistettava.

Ensimmäisenä käyttöön otettu hitain pora on edennyt louhinnassa vasta hieman yli 300 metriä.

Chilen presidentti Sebastian Pinera on vakuuttunut pelastusoperaation onnistumisesta.

- Tämä valtavaa uurastusta vaativa operaatio tulee onnistumaan. Emme tiedä milloin, mutta kuitenkin nopeammin kuin uskotte, Pinera julisti vieraillessaan kaivosleirillä.

Pelastustoimia koordinoiva viranomainen arvioi, että miesten nostaminen yli 600 metrin syvyydestä voisi alkaa lokakuun 18. päivä.

Kaivostunneli sortui Copiapón kaivoksessa 5. elokuuta. Loukkuun jääneet 32 kaivosmiestä löydettiin elossa yli kaksi viikkoa myöhemmin.

(MTV3 - AP - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme